IT panik

Blog om computer problemer, ideer, løsninger og billig SEO

Google I/O 2011 – Lidt opsumering

Google I/O 2011 er netop lige blevet afholdt og i forbindelse med den, vil jeg her trække nogen af de punkter frem, som jeg fandt interessante. Jeg hæfter mig her, ved deres keynote 2, som du kan se her.

En af de store nyheder der er kommet er, at producenter nu har mulighed for at blive integreret i Android. Dette skyldes at Android honeycomb nu vil kunne agere USB-host. Dette giver mulighed for en række af muligheder. Forstil dig scenariet. Du kommer ned i dit lokale fitness center og hopper op på løbebåndet. Du skal naturligvis følge med i din fremgang, så derfor kobler du din android telefon til løbebåndet. Din telefon genkender med det samme løbebåndet og linker dig videre til android marked, og hen til det program du skal bruge til maskinen. Smart ikke?!

Der er også andre muligheder som for eksempel, at bruge USB-mus, game controllers og alle andre “universal” USB produkter.

En andet og måske mere overraskende nyhed er at Google nu vil ind i markedet for intelligente hjem. Det være sig med styring at lys, varme, musik, alarm og hvad man ellers kan forstille sig. Hele ideen lyder lovende og det giver forhåbentligt et skub i markedet. Problemet lige nu, er priserne for sådanne systemer. Som alt andet “nyt”, svare priserne til udbuddet og efterspørgslen. Jeg tror og håber også på at markedet for home automation, vil eskalere til nye højder. Blot det at kunne slukke for alt lyset i huset via sin ville være et skridt i den rigtige retning.

Google arbejder nu også mere indtens på at komme ind på musik og film markedet. De har netop lanceret Google music, men den er end til videre forbeholdt amerikanerne, da den endnu er i beta.

På filmsiden, lancere de en løsning der burde tilfredsstille de fleste mennesker. Det hele kommer til at forgå således: Du vil via Google, din Android telefon eller din Android tablet, kunne leje film. Efter købet vil du få adgang til din film i 3 måneder. Når du først har aktiveret filmen, har du 24 timer til at se filmen i. Her er det dog ligegyldigt hvilket af de 3 maskiner du bruger, da filmen bliver tilknyttet din google kaonto.

Alt i alt ser det ud til at Android stormer frem og ikke er til at stoppe igen.

Skrevet af Kim Andersen, ITpanik.dk

Comments are closed.