IT panik

Blog om computer problemer, ideer, løsninger og billig SEO

infokiosk og andre offentlige computere

| 0 comments

Det her er lidt af en quick post.

Jeg har før stået og ledt efter en form for info-kiosk, gæste pc eller lign. program/styresystem, til offentlige computere. Min erfaring blev, at sådanne programmer både kan være dyre og bøvlet at installere. Derfor ledte jeg efter noget opensoucre, som jeg kunne bruge. Sørme så om det ikke endte over i en linux distrubition ved navn: SLAX.

SlAX er forholdsvis let at håndtere og man kan selv konfigurer hvilke programmer, bagrund osv. der skal være i den ISO fil man downloader. Når du har brændt din skive ud, kan du indsætte den i hvilken som helst maskine, da SLAX understøtter stort set alt hardware. Men der er en lækker del jeg ikke har fortalt endnu. SLAX kan køres fuldstændigt uden harddisk i systemet, således at den kun bruger dit CD-rom drev og dine ram. Dette betyder at du ikke skal bekymre dig om at en bruger har forsøgt på at tilføje et uønsket bogmærke i din browser. Du genstarter blot maskinen og alt er lige som da du brændte skiven ud. Lækkert, ikke?

Jeg har brugt denne version til en pc, der har stået og kørt 24/7 i et år nu og alt virker lige så godt som da jeg først satte skiven i.

Du kan hente Linux SLAX her

Skrevet af Kim Andersen – ITsupporter

Skriv et svar